Стартирало е проучване за установяване колко хора са се срещали с

...
Стартирало е проучване за установяване колко хора са се срещали с
Коментари Харесай

Здравният министър обяви колко българи са се срещнали със вируса

 Стартирало е проучване за определяне какъв брой хора са се срещали с ковид до момента, това заяви здравният министър д-р  на специфичен брифинг пред медиите.

" Около 43% от популацията в страната се е срещало с ковид. Това демонстрира национално проучване на една от огромните вериги лаборатории у нас. Обработени са над 2600 проби от 38 обитаеми места ", разгласи Кацаров.

Здравният министър уточни, че Единният информативен уебсайт съдържа друга информация и въпреки и тя да е потребна, ведомството желае да изследва целия развой от началото на пандемията. Очакванията са до един месец въпросните данни да бъдат систематизирани. За задачата ще бъде оповестена социална поръчка, чака се системата да коства на държавния бюджет към 20 хиляди лева

" Ще се построи осведомителна система, в която ще има информация за всички приети в болница, имунизирани жители, преболедували и направени проби за COVID-19 от 1 март 2020 година ", добави той.

регистрира пред медиите, че предлагането цялото население да бъде изследвано за антитела е положително като план, само че има една спънка и тя е, че антителата са до време, т.е. могат изцяло да изчезнат, само че това няма да значи, че нямаме имунитет или че не сме се срещали с вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР